Problemes dels sense cor

dimarts, 24 de novembre del 2009

Els estudiants no accepten la Nova Selectivitat

Els estudiants es neguen a acceptar els canvis de la Selectivitat. Es queixen que quan es van matricular ningú els va avisar que es farien aquests canvis i que en molts casos els alumnes estan perjudicats, ja que la puntuació que els donarà la nova selectivitat no serà suficient per accedir a les carreres que havien planejat.
El problema afecta sobretot a les carreres d'humanitats, ja que assignatures com literatura puntuen menys que una assignatura del batxillerat tecnològic, encara que la carrera sigui de la branca d'humanitats. Per reivindicar-se, un grup d'estudiants de l'IES Pere Ribot de Vilassar de Mar han creat una pagina al facebook on ja son quasi 3700 membres:

"En contra de les ponderacions il·lògiques de la nova selectivitat".

A la pàgina expliquen que que s'estan posant en contacte amb altres instituts, sindicats i educació, per tal de corregir aquesta injustícia. Als comentaris del grup els estudiants demanen la realització d'una manifestació abans que sigui massa tard.

Per altra banda, l’AJEC, l'Associació de joves estudiants de Catalunya, ha demanat una moratòria en l’aplicació de la Nova Selectivitat i la revisió dels criteris de ponderació. L’Associació va denunciar en un comunicat de premsa les incongruències i els problemes que pot comportar l’aplicació de la nova selectivitat tal i com està plantejada i va demanar al Departament d’Educació i al Departament d’Innovació, Universitats i Empresa una moratòria d’un any en l’aplicació de la prova i la revisió dels criteris de ponderació perquè cap estudiant surti perjudicat.
Per més informació podeu consultar el seu informe.

Un membre de l'AJEC, Nazan, ha explicat que l'associació també creu que és necessària una manifestació perquè els escoltin, i que "haurà de fer-se abans que acabi l'any." També ha dit que "el més provable és que es faci el proper 17 de desembre," però que encara no està confirmat.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada