Problemes dels sense cor

dissabte, 14 de novembre del 2009

Carles Peña, productor de radio: “El directe és sagrat, és la imatge que donem”

Per en Carles Peña, productor de Cadena Ser, “el directe és el més sagrat”, ja que “és la imatge” que dona l’emissora, el resultat de la feina d’un ampli equip. Peña és coordinador del directe del programa de radio La ventana, dirigit per Gemma Nierga. El productor ha explicat que l’equip de redacció està format per més de vuit persones, fet que “multiplica les possibilitats del programa, però també els riscos”, pel que tant ell com els tres productors que preparen el programa, han d’estar en contacte amb tots els membres per transmetre què es vol realitzar, així com convertir-se en un punt d’unió entre el tècnic i la presentadora, pel que a més de la pauta, “has detenir el guió al cap”.
En Carles creu que aquesta feina és molt gratificant, però té inconvenients, ja que treballen “sota la pressió de l’hora: a les quatre comença el programa i ha d’estar tot llest”. A més, durant el directe en Carles ha de prendre decisions immediates: “No podem dubtar ni consultar a deu persones diferents hem de decidir el millor nosaltres sols”. Les decisions les pren juntament amb la directora del programa, Gemma Nierga, i creu que “és més difícil en aquest cas” perquè ella presenta des de Madrid i s’han de comunicar per internet.
En Carles Peña va entrar en el món de les ràdios locals quan tenia 14 anys, i tot i que té la llicenciatura d’audiovisuals confessa que el més important “és que t’agradi la radio” i que “no cal passar per la universitat”. Fins i tot bromeja que “hagués estat millor estudiar psicologia” perquè ha de tractar amb gent de tot tipus.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada