Problemes dels sense cor

diumenge, 15 de gener del 2012

Marta del Castillo no interessa als pares treballadors

Aquest cap de setmana he passat una mica de vergonya a la feina quan tothom ha començat a parlar de Marta del Castillo. Malgrat haver llegit el diari ARA i haver mirat els informatius, no en sabia res. Es possible que haguessin ignorat la notícia? Vaig preguntar dissimuladament què passava a una companya. “Es veu que s’ha condemnat al culpable, però els seus còmplices han quedat absolts”, va contestar-me.
Portada del diari ARA del 13 de gener de 2012
Tot i ser escandalós, d’assassinats n’hi ha molts, i aquest judici no es mereixia un lloc privilegiat. Però es podria haver afegit un breu per satisfer l’interès del públic d’un tema que va tenir tant seguiment mediàtic. Potser en el seu lloc hi havia un fet més rellevant? Vaig agafar el diari ARA per comprovar l’apartat de societat, era precari.
El tema principal l’ocupava un reportatge sobre les escoles bressol on una mare explicava que havia hagut de deixar de treballar perquè els seus pares no estaven en condicions per cuidar els seus fills. Menys mal que jo no tinc nens, perquè els meus pares, que estan perfectament, haurien de deixar la seva feina per encarregar-se de l’educació dels néts.
A banda de la crítica pel tractament de la notícia, que elimina la responsabilitat paterna i passa la pilota als avis i a l’Estat, s’ha de reconèixer que és un tema interessant. Però la informació important -la pujada del preu i la falta de recursos- està barrejada amb informació irrellevant que es podria resumir. A més, la portada del dia anterior estava dedicada al mateix tema.
Trobo correcte triar un contingut per sobre dels altres considerant els gustos dels lectors del diari, però no hi ha necessitat de repetir-lo dos dies seguits, si no els agradava la Marta, segur que hi havia molts més assumptes a la cua esperant per ser publicats.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada