Problemes dels sense cor

dilluns, 23 de gener del 2012

El Punt infringeix la llei descaradament

Kim Schmitz, fundador del portal Megaupload. Imatge extreta del diari el Punt Avui del 23/01/12
A tres columnes, i al centre de la pàgina, així apareixia el Primeríssim primer pla de Kim Schmitz, fundador del portal Megaupload, al diari El Punt Avui del diumenge. Al peu de foto indicaven "és un apassionat del luxe i els excessos del bon viure". A més, l'article incorporava missatges insultants com ara “un gegant de formes i mesures importants".
La Constitució diu que tothom té dret a la intimitat, a l'honor i a la pròpia imatge, drets que s’han vulnerat greument en aquest article. Com que també reconeix el dret a la informació i a l'opinió, la llei en regula l'enfrontament. Per opinar no es pot insultar. I si hi ha un interès públic (que no vol dir “del públic”) es pot utilitzar informació i imatges per tal d'explicar una notícia. Però mai s'ha d'abusar d'aquest dret per transmetre missatges sensacionalistes que no tenen res a veure amb el tema principal.
I els excessos, el pes, i els grans de la cara del nostre protagonista no són informacions rellevants del cas, només mostren l'odi d'aquest diari cap Schmitz. Ha robat diners, però ell no servia a la ciutadania. Dubto que aquest primer Pla se li hagi fet a algun dels polítics corruptes. Amb això el Punt només demostra manca de professionalitat.


Veure notícia El ‘megapirata' en versió digital.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada