Problemes dels sense cor

dilluns, 6 de febrer del 2012

Periodistes asseguts a la cadira


El canvi climàtic és un tema ideal per tractar aquests dies. Les nevades i les baixes temperatures són ideals per introduir-lo. Però la majoria de mitjans han desaprofitat aquesta oportunitat  i s’han centrat en les fonts més properes i en els temes més emocionals.
Quan un periodista no té fonts i li fa mandra buscar-ne és millor cercar informació rellevant per Internet que utilitzar fonts sense sentit. No té gaire prestigi trucar a diversos Decathlons i preguntar què tal les vendes com va fer el diari el Punt Avui diumenge.
Aquest temps és normal? Si fan tan escàndol serà greu? Té alguna cosa a veure amb el canvi climàtic? Això és el que es pot preguntar el ciutadà. Però ningú contesta. Potser la falta de coneixements dels periodistes o potser la manca de temps fa que es deixi de banda el que realment és d’interès públic per donar voltes sobre trivialitats.
Aprofiten que la crisis està a la vista de tots per parlar dels negocis i acabar dient el que ja sabem, que les botigues familiars no venen tant com les grans multinacionals. Gràcies periodistes per enriquir-me amb pàgines i pàgines plenes de coneixement, ara em sento una persona més culta.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada