Problemes dels sense cor

dimarts, 14 de febrer del 2012

Periodisme i màgia: un amor impossible


El dia dels enamorats és un dia màgic pels centres comercials però avui també ho és pel diari ABC, que ha decidit crear una notícia del no res. El truc inclou la modificació de la informació per tal d’oferir un producte sensacionalista intensament commovedor i el trobem dins de l’espectacle titulat: Avança el part perquè el seu marit conegui al seu nadó abans de morir”.
Aquest article, publicat a la versió online de l’ABC, insinua que una dona va avançar el part sense tenir en compte les possibles conseqüències. Tampoc hi ha cap expert que les expliqui, si és que n’hi ha, de manera que deixa el dubte dins del barret. En el seu lloc, treu els detalls tràgics de la malaltia del marit i els seus últims moments.
Però la notícia original, escrita pel Daily News, descobreix la manipulació: la muller en estat no havia demanat una cesària avançada, sinó que el metge li ho havia suggerit perquè tenia símptomes d’estar preparada.
Amb això el fet encara és menys noticiós, però el diari americà té l’excusa de la proximitat (la família protagonista és de Texas). En canvi, no s’entén quin criteri periodístic ha utilitzat l’ABC per tractar una notícia inexistent i sense proximitat. Un bon diari mai ha de substituir la professionalitat pel sensacionalisme més intranscendent.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada