Problemes dels sense cor

divendres, 3 de febrer del 2012

A la deriva econòmica

Font: Mstcweb
Aquesta setmana m’he estrenat amb la secció d’economia. Conta la llegenda que és un apartat vip no apte pel públic general, però en realitat conté temes que encaixarien perfectament a l’espai de política o societat i que són d’interès públic. Llàstima que no s’entenen.
Per què un diari que vol informar, formar i crear opinió escriu mots desconeguts? La meva primera reacció va ser pensar que si buscava el significat al diccionari entendria els fets. Però això no m’explicarà les seves conseqüències. Pels qui no tenim prou coneixements la secció d’economia només serveix per fer maco.
Aquesta és una falta greu dels periodistes. No n'hi ha prou amb informar, cal complir el principi de veritat. I dir la veritat no és només proporcionar dades precises. Hi ha codis deontològics que declaren el compromís amb la recerca de tots els aspectes significatius de la realitat que circumscriu el fet noticiable.
Això és especialment important en els casos relacionats amb política. Per treure conclusions cal un aprofundiment intel·ligible de tots els punts claus. La llibertat d’informació aplicada a les seccions d’economia no serveix al propòsit de crear una opinió i fomentar la democràcia. Els periodistes que no vulguin assumir tanta responsabilitat haurien de fer les maletes.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada