Problemes dels sense cor

diumenge, 21 de febrer del 2010

El Barça demostra la seva superioritat al Real Madrid

Els blaugrana guanyen la Copa del Rei de bàsquet superant als blancs per 20 punts i Fran Vázquez es nombrat MVP.

El Barça va tornar a demostrar ahir al Bizkaia Arena que està per sobre del Madrid. El conjunt blaugrana es va proclamar campió de la Copa del Rei després de superar el seu contrincant de llarg, 80-61, que tot i la confiança dels seus aficionats només va aguantar el ritme durant l’inici del partit.
El pavelló era ple, amb uns 1500 aficionats del Barça i només uns 150 del Madrid. Catalans i bascos, alguns amb banderes republicanes o independentistes, van començar a cridar en entrar el rei i no es va poder escoltar l’himne nacional. Aviat la situació es va normalitzar i el partit va ser el centre d’atenció.
Els dos millors equips van sortir disparats i intensos, oferint jugades ràpides, com una passada cap enrere de Ricky culminada amb una esmaixada de Vázquez. Aquest ritme era impossible de mantenir i els canvis no paraven a ambdós costats. El primer quart, molt renyit, va acabar amb un 19-16 pel Barcelona.
Aquesta igualtat inicial va desaparèixer quan al segon quart l’equip blaugrana va arrasar amb la seva defensa. Els blancs feien massa esforços en l’atac però no en la defensa, pel que l’equip de Xavi va aprofitar per atacar com una fera. Una cistella de Lorbek va posar el Barça deu punts per sobre, 30-20, un avantatge significatiu que va provocar que l’afició saltés d’alegria. En canvi, el Madrid perdia força, ni tan sols trobava escletxes per llançar i els pivots semblaven vagar pel camp sense saber què fer. Al descans el resultat era 40-25 i una sensació de tenir el partit a la butxaca.
Passats dos minuts del tercer quart els catalans guanyaven per 20 punts, 45-25. El públic animat cridava “Eo eo eo esto es un xorreo”. L’avantatge del Barça va arribar fins a 28 punts. Vázquez va enlluernar el públic amb una cistella on es va recrear balancejant-se a l’aro. Al final d’aquest quart, 64-37, alguns espectadors es preguntaven si el Barça aconseguiria doblar al Madrid, que havia passat de ser un equip temut a fer llàstima.
A la pausa un aficionat del Madrid es va encarar amb els aficionats del Caja Laboral i el personal de seguretat se’l va endur. La tensió es va estendre a més aficionats del Madrid, als més ultres, que també van ser expulsats sense provocar cap incident.
A l’últim quart l’entrenador va fer jugar a Trías, que en menys d’un minut ja anotava. Per la seva banda, Llull amb els seus triples va evitar que la diferència creixes. Els minuts passaven sense massa intriga, fins i tot el president del Barça semblava adormir-se a la seva butaca.
El resultat final, 80-61, mostra la diferència més gran en les finals d’aquesta competició. Una humiliació que a diferència de la del passat 27 de desembre, quan va perdre al seu propi pavelló no té les baixes com excusa i deixa clar qui està per sobre.
Fran Vázquez va ser designat MVP de la final. El rei va entregar la Copa a Roger i l’afició va contemplar animada com el capità l’aixecava en l’aire amb eufòria. El pavelló es va emplenar de paperets de colors i alegria.